V kratkem trikrat oranžni alarm

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Obetajo se nam vremensko zahtevni dnevi. Kaj pravi napoved?
Oglej si celoten članek

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je opozorila na vse bolj ostre vremenske pogoje, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti.

V nedeljo bo pretežno jasno, najvišje dnevne temperature bodo dosegle 32 stopinj Celzija. V začetku prihodnjega tedna se bo vročina stopnjevala.

Pri nas Stanje se lahko v prihodnjih dneh še poslabša

Za ponedeljek, torek in sredo je v popoldanskih urah mogoč oranžni alarm, ki "zazvoni" ob ekstremno visokih tempraturah. Južni, osrednji in zahodni del države (z izjemo alpskih in predalpskih pokrajin) bo zajela vročina, živo srebro se bo povzpelo vse do 35°C.

Možne so krajevne nevihte in lokalno močnejši nalivi, piši vetra ter udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Foto: PrtSc Arso oranžni alarm

Oranžni alarm pomeni, da morate biti pripravljeni na ekstremne vremenske pogoje. Ob rdečem alarmu je priporočeno ukrepanje.

V soboto so najvišjo temperaturo izmerili na letališču v Cerkljah ob Krki, termometer se je ustavil pri 31,8°C. Le za odtenek manj vroče je bilo v Biljah pri Novi Gorici in Črnomlju.

Nad srednjo in vzhodno Evropo ter zahodnim in osrednjim Sredozemljem je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s šibkim vetrom zahodnih smeri vlažen zrak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.