Za odprtje novega centra se je odločila Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor. Na podlagi dosedanjih izkušenj, razmer na trgu delovne sile v gostinstvu in turizmu ter povratnih informacij turističnega gospodarstva so odločili, da bi bila to pametna poteza, saj trenutne razmere za izobraževanje bodočih kadrov v gostinstvu in turizmu ne omogočajo dovolj inovativnega pristopa.
Nov mejnik za gostinstvo in turizem
Na začetku oktobra je bila ustanovljena Akademija kulinarike in turizma. Center deluje kot organizacijska enota Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in predstavlja mejnik pri razvoju njihove dejavnosti.
V Medpodjetniškem izobraževalnem centru se bodo dodatno usposabljali kadri v gostinstvu in turizmu, več poudarka bo na promociji gostinstva in turizma ter povezovanju znanja med podjetji in izobraževalnimi institucijami s področja gostinstva in turizma.
Cilj: pridobitev novih kadrov
Bodočemu centru je ministrstvo za šolstvo odobrilo 2,5 milijona evrov evropskih sredstev. Cilj njegovega delovanja je takojšnje in uspešnejše zasedanje delovnih mest v gospodarstvu in razvoj znanj za bolj kakovostno ponudbo v tem gospodarskem sektorju. To naj bi jim uspelo s pomočjo partnerske mreže turističnih, hotelirskih in gostinskih podjetij.
Cilj centra pa je tudi zagotavljanje kakovostnih poklicnih in višjih kvalificiranih kadrov za potrebe turističnega gospodarstva. Gre za operativne in vodstvene kadre, ki bodo s pomočjo centra pridobivali nova in pomembna znanja.