Na polovici nekdanje kavarne Evropa je spet začel delovati gostinski lokal oziroma restavracija, druga polovica pa je še prazna.
Novo restavracijo je v začetku oktobra odprlo podjetje Delikatesa, ki ima verigo gostilnic La Storia Trattoria. Eno so s Kersnikove ulice preselili v prostore kavarne Evropa. “Restavracijo smo preselili, potem ko se je poleti za to pokazala možnost; lokacija je veliko boljša, prestižnejša od prejšnje,” je povedala Petra Barbič iz podjetja Delikatesa. Prostor so najeli za dlje časa, za kako dolgo in za kolikšno najemnino, pa Barbičeva ni želela izdati. Dodala je, da se gostje šele navajajo, da je v kavarni restavracija, saj so pričakovali kavarno; kljub temu so se njihova pričakovanja o poslovanju izpolnila.
Čakajo še enega
Delikatesa je najela samo del nekdanje kavarne Evropa – levo krilo, veliko okoli 200 kvadratnih metrov, še 150 kvadratnih metrov pa nameravajo lastniki oddati zavarovalnici, banki ali turistični agenciji. Kot je povedal Borut Breznik iz podjetja Realist, ki za lastnike oddaja kavarno, so namembnost že spremenili. Dodal je, da je bil gostinski lokal prej prevelik, zato so ga razdelili, predprostor pa je še vedno skupen. Zatrdil je, da bo napis Evropa ostal.
V prostorih kavarne Evropa sta bili sicer od nekdaj restavracija in kavarna. Pred odločitvijo lastnikov, da prostor razdelijo na dva dela, je v teh prostorih delovala restavracija Luke Lesarja Lesar à la carte. Kot je po zaprtju restavracije izjavil Lesar, vzrok njegovega odhoda ni bil slab promet, ampak nestrinjanje z lastniki glede namembnosti prostorov.
V kavarni že strežejo kosila
Kavarna Evropa. Na polovici spet deluje restavracija, druga je še prazna.