V inčunih je morda histamin

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hipermarket E.Leclerc Ljubljana in Maribor umikata izdelek Fileti inčunov v oljčnem olju s Sicilije (Filetti di alici di Sicilia - Creazioni d'Italia) zaradi morebitne prisotnosti histamina v izdelku.
Oglej si celoten članek

Stranke, ki so izdelek kupile in ga še imajo, prosijo, da ga ne uživajo, temveč ga vrnejo v trgovino, so sporočili iz podjetja.

Odpoklic se nanaša na izdelke s črtno kodo 80459316, vseh lot številk in vseh datumov uporabe. Gre za inčune znamke Creazioni d'Italia, ki so pakirani v steklenem kozarčku.

Lahko pride do akutne alergije


Zastrupitve s histaminom se izrazijo v roku pol do nekaj ur po zaužitju jedi, lahko pa povzroči akutno alergijo. Simptomi so kot običajno rdečica in zatekanje obraza, glavoboli, občutek vročine in nelagodja ter so povezani s prebavnimi težavami (slabost, bruhanje, včasih driska), so opozorili.

Osebe z alergijami so še posebej izpostavljene tveganju, saj se pri njih med drugim lahko pojavijo težave z dihanjem. Če se po morebitnem zaužitju izdelka pojavijo takšni simptomi, morajo te osebe nemudoma poiskati zdravniško pomoč in zdravniku povedati, kaj so zaužili. Po prejetem odmerku antihistaminika težave praviloma izginejo spontano in hitro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.