V Hrastniku bežali pred klorom

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V Hrastniku je danes dopoldne močno zasmrdelo po strupenem kloru. Ljudem so priporočili, naj ne hodijo na prosto. Krivec: TKI Hrastnik.
Oglej si celoten članek

Nekaj minut pred 10. uro dopoldne so občani klicali na številko 113 in opozorili, da se po Hrastniku v okolici podjetja TKI Hrastnik širi dražeč vonj po kloru.

 

Klor je v naravi množično prisoten, tudi v človeškem telesu. Vendar pa lahko pri vdihu večje količine hkrati povzroči hudo poškodbo notranjih tkiv in tudi smrt.

Kot je za Žurnal24 pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Sebastjan Juhant, je v omenjenem podjetju prišlo do napake na enem od zapornih ventilov, zaradi česar je v zrak ušla do zdaj neugotovljena količina kemijske spojine v plinastem agregatnem stanju. Policija je ugotovila, da poškodovanih ni bilo, in o dogodku obvestila pristojne inšpekcijske službe.

Policija še vedno zbira obvestila, po poročanju Kanala A pa so v šolskih institucijah zaradi izpusta klora, kar naj se ne bi zgodilo prvič, otroke danes zadržali v prostorih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.