V Cerknici več kot tisoč mask

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pustna sobota. Poiskali smo najzanimivejša pustovanja po Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Danes se bodo po Sloveniji odvijala številna pustna rajanja. V maskah se bo plesalo domala v vseh krajih. Za vas smo naredili ožji izbor.

Maškarada za otroke čez dan

Najprej za naše najmlajše – lahko jih boste peljali na Dino pustovanje v mariborskem Planetu Tuš, ki se bo začelo ob 11. uri, najlepše maske dinozavrov pa bodo nagradili. Ob isti uri bo v Novem mestu (Planet Tuš) otroke razigrala Pika Nogavička, ki se bo s svojimi vragolijami ob 17. uri preselila v kranjski Planet Tuš.

Navihana junakinja bo s plesom razveseljevala tudi v kavarni Sputnik v Ljubljani (ob 17.30). V prestolnici bo v lutkovnem gledališču Pustni koncert z Neco Falk in Mačkom Murijem (vstopnina 7 evrov).

Pustovanje za otroke na Bledu pa se bo v trgovskem centru začelo ob 15. uri. Ob pustnem sprevodu bodo poskrbeli za glasbeni program. Največjo otroško maškarado (Coprarije) z animatorji in glasbenimi gosti bodo letos imeli v Cerknici, kjer jutri pričakujejo prek deset tisoč ljudi, na ogled pa bo tisoč mask. Trajala bo od 15. do 18. ure v dvorani Cerknica, vstop pa vas bo stal 3 evre.

Za vsak okus se bo nekaj našlo

Občina Sežana bo pustno povorko po svojih ulicah pognala že ob 9. uri. Tradicionalni sprevod bodo imeli tudi v Lenartu – ta bo ob 11. uri krenil izpred centra za socialno delo, maškare pa se bodo zbrale pol ure pred tem.

Običaj bodo tudi letos nadaljevali na Ptuju – nocoj ob 20. uri bo v Karnevalski dvorani Veliki karnevalski bal, na katerem bosta nastopili Nuša Derenda in zasedba Katrca (vstopnina 12 evrov). Ob isti uri v istem kraju, le da v dvorani Campus pa se bo odvil tudi Kurentanc, na katerem bodo nastopili Dubioza kolektiv, Superhiks in Diskobajagi (vstopnice po 15 evrov).

Ljubitelji narodno-zabavne glasbe bodo lahko pustovali v Begunjah ob glasbi Ansambla Saša Avsenika (od 19. ure, vstopnice po 10 evrov). V Kopru, Mariboru in Kranju pa bodo pustovanja ob 22. uri v Planetih Tuš – vstop za maske bo simbolične 3 evre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:26 18. Februar 2012.

    Ni ga čez pust na Ptuju! Jutri od 13h več kot 5000 udeležencev povorke.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.