V Celju zaradi epidemije omejili obiske

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi epidemije respiratornih okužb je do nadaljnjega prepovedan obisk na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje.
Oglej si celoten članek

Da bi preprečili širjenje okužb in zmanjšali možnosti za dodatne okužbe, so zaradi porasta respiratornih infektov prepovedali obiske na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje. "Obiski so omejeni na enega starša oziroma skrbnika otroka in mednje prištevamo tudi starše, ki so v bolnišnici hospitalizirani kot spremljevalci svojih otrok,“ so sporočili iz bolnišnice.

Pediatrični oddelek v Ljubljani poln

Že včeraj so z UKC Ljubljana sporočili, da se je decembra povečalo število sprejemov dojenčkov in majhnih otrok do drugega leta starosti z diagnozo akutni bronhiolitis. Kot so za nas povedali na UKC Ljubljana, omejitev obiskov še ni, saj višek obolenj šele pričakujejo.

Pri bronhiolitisu gre sicer za izrazito sezonsko obolenje spodnjih dihal, ki ga povzročajo različni virusi. Najpogostejši povzročitelj je respiratorno sincicijski virus (RSV). Zaradi zapletov ob virozi (neuradno smo izvedeli, da naj bi bil otrok okužen z RSV) je pretekli teden umrla dvoletnica, decembra pa je zaradi adenovirusa umrl 15-mesečni otrok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.