Uporabno dovoljenje naslednji teden

Foto: Žurnal24 JSS MOL je v Celovških dvorih doslej oddal 297 neprofitnih najemnih stanovanj od
Do ponedeljka bodo v Celovških dvorih predvidoma popravili nepravilnosti, ki so jih ugotovili med tehničnim pregledom ta teden, pravi direktorica občinskega stanovanjskega sklada Jožka Hegler.
Oglej si celoten članek

Po odpravi nepravilnosti bi lahko upravna enota uporabno dovoljenje izdala v nekaj dneh.

Od srede, ko so končali tehnični pregled, so nekatere nepravilnosti že odpravili. Predvsem pri strojnih inštalacijah, kjer je bilo potrebnega več dela, pa pričakujejo, da bodo dela končana do ponedeljka, ko bo izvedbo del pregledal tudi izvedenec, je dodala. Nato bi lahko upravna enota uporabno dovoljenje izdala v nekaj dneh, pričakuje Heglerjeva: "Tudi upravna enota se zaveda velike želje tistih, ki čakajo na stanovanja, da se bodo lahko čim prej vselili." Z upravne enote uradnega odgovora še nismo dobili.

Ljubljanski in republiški stanovanjski sklad ter Mestna občina Ljubljana sta sicer v Celovških dvorih kupila 419 stanovanj. Ker jih Vegrad ni dokončal v roku, pa so penali narasli že na 2,5 milijona evrov. Ali bo velenjsko podjetje dolg vrnilo z denarjem ali stanovanji, se bodo še dogovorili.

Celovški dvori so eden največjih projektov Vegrada, kjer so v četrtek priznali, da so plačilno nesposobni. Prav zaradi neplačil je bilo tudi veliko zapletov pri dokončanju te stanovanjske soseske z 833 stanovanji, saj podizvajalci niso želeli končati del in predati dokumentacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.