Upor v zaporu na Povšetovi

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Začelo naj bi se med popoldanskim sprehodom.
Oglej si celoten članek

V ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici je prišlo do upora. Trije priporniki naj bi splezali na nadstrešek ene izmed stavb ter tam ostali. Uprli naj bi se tudi ostali zaporniki, ki so bili na sprehodu, saj se niso želeli vrniti v svoje celice. Po neuradnih informacijah Večera naj bi jih bilo na dvorišču še okoli 25. 

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je potrdila, da se skupina pripornikov ni vrnila v sobe, a da so razmere pod nadzorom, poroča omenjeni časnik. 

Za takšen dogodek, naj bi bilo na kraju premalo pravosodnih policistov, zato naj bi poklicali okrepitve. Klicali naj bi vse pravosodne policiste, ki bi lahko nemudoma prišli na kraj. Pravosodna policija sicer že dalj časa opozarja, da je v zaporih premalo paznikov.

Kot poroča Večer, naj bi upor sprožil albanski državljan Valon Hoxaj, ki je bil prijet v policijski akciji Kobra, uperjeni proti združbi, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo večje količine mamil. Hoxaju sicer sodijo na koprskem sodišču, še poroča časnik.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:26 15. Oktober 2017.

    Ob izjavi javne odgovorne osebe na TV ,da je možen prevzem zapora s strani zapornikov sem otrpnil ! Torej vse …

  • 10:20 14. Oktober 2017.

    Kdo je spustil ta osebek v našo državo?

  • 21:31 13. Oktober 2017.

    Pošpricat z vodo pa pustit zunaj za fruštek pa zbutat, da jim kri zacirkulira.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.