Upokojenka vendarle ne bo brezdomka

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zavarovalnica Maribor umaknila izvršbo dolga mariborski upokojenki. Sodišče je stanovanje medtem že prodalo, vendar je nova lastnica od nakupa pripravljena odstopiti.
Oglej si celoten članek

Upokojenka iz Maribora, o kateri smo poročali minuli konec tedna, bo, kot kaže, lahko ostala v svojem stanovanju, ki je bilo zaradi dolga, ki se je v desetih letih nabral do Zavarovalnica Maribor, prodano na dražbi. O tem smo poročali v članku "Upokojenko ste naredili za brezdomko".

Zavarovalnica Maribor: Dogovor bi lahko sklenili že prej

Kot poroča Večer, je bilo stanovanje, ocenjeno na 55 tisoč evrov, na dražbi prodano za 45 tisoč evrov, nova lastnica pa je od nakupa pripravljen odstopiti. V Zavarovalnici Maribor pa so umaknili izvršbo zaradi dolga. "Na podlagi pisne prošnje, ki jo je gospa včeraj, 4. aprila, popoldne prinesla na Zavarovalnico Maribor, smo danes, 5. aprila, z gospo sklenili dogovor, na podlagi katerega smo umaknili izvršbo. Gre za ustaljen postopek za sklenitev sporazuma, ki bi ga z gospo, če bi se odzvala na naše dopise, lahko sklenili že pred dražbo," so sporočili. Sodišče zdaj tako zdaj ne bo k nakupu nepremičnine pozvalo drugega oziroma naslednjega najboljšega kupca ali pa razpisalo nove prodaje

Kupec zahteva vrnitev varščine

Razplet se bo tako končal, ko bo sklenjen dokončni dogovor s kupcem. Ta naj bi, kot poroča Večer, svoj umik pogojeval z vračilom varščine, ki jo je vplačal pred dražbo stanovanja. Tu se zna zaplesti, saj zakon o izvršbi in zavarovanju v primeru, da kupec kupnine ne plača, ne predvideva možnosti vračila varščine, ki običajno znaša okoli deset odstotkov izklicne cene.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 23:44 5. April 2016.

    Bravo Boris Krabonja - človek leta v naši državi!!! Anja Kopač Mrak, ti pošast birokratska, tebi pa upam, da te …

  • Ja hvala bogu da ste prišli mal k pameti pa vsaj mal odprl srce no. Skrajni čas je že bil. …

  • 22:35 5. April 2016.

    Tukaj jebete staro mamco za par fičlnov,da vas ni sram gamad.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.