Upajo na akustiko

Foto: Sadar + Vuga
Foto: Sadar + Vuga
Dvorana Portoval. Stožicam je podobna po videzu, upajo, da ji po (ne)akustičnosti ne bo.
Oglej si celoten članek

Ali bo imela tudi dvorana Portoval, ki bo leta 2013 gostila del evropskega prvenstva v košarki, takšne težave z akustiko, kot jih ima dvorana v Stožicah, ki je prav tako delo arhitektov Sadar+Vuga, se te dni sprašujejo mnogi Novomeščani.

"Upam, da so se iz projekta Stožice kaj naučili in da bo naša dvorana brezhibna," nam je ob odprtju razstave natečajnih projektov na opazko, da izbrana dvorana spominja na Stožice, odgovoril župan Alojzij Muhič.


Pomembno projektiranje

"Glede akustike so zdaj zelo pomembni nadaljnji koraki, predvsem projektiranje. Prepričan sem, da armada strokovnjakov ne bo ponovila napake in da bo pri nas že na začetku vse tako, kot mora biti. Akustika je namreč pomemben del vsakega športnega spektakla," nam je povedal Marjan Erpe, podpredsednik Košarkarskega kluba Krka.

Več glasbe kot športa

V simfoničnem orkestru novomeške Glasbene šole (GŠ) Marjana Kozine – za njeno publiko je športna dvorana Marof vedno pretesna – si želijo, da bi od zdaj lahko koncertirali v novi dvorani. "Z županom sva se o akustičnosti nove dvorane že pogovarjala in zatrdil mi je, da bo za to poskrbljeno. Upam, da so načrtovalci imeli v mislih, da dvorano, kakršna bo Portoval, v 70 odstotkih polnijo kulturne in estradne prireditve, v 30 odstotkih pa športne," je navedel Matija Slak, ravnatelj GŠ Marjana Kozine.

O tem, kako bo z akustiko v dvorani Portoval, smo povprašali tudi podjetje Sadar+Vuga, a jim na vprašanje v dveh dneh ni uspelo odgovoriti. V sporočilu za javnost so sicer zapisali, da oblika dvorane obiskovalcem omogoča maksimalno doživetje dogodka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.