Umrla Lenča Ferenčak

Foto: Drama.vpo.si
Foto: Drama.vpo.si
Umrla igralka Lenča Ferenčak
Oglej si celoten članek

V Ljubljani je danes v 75. letu starosti umrla igralka Lenča Ferenčak, je poročal Radio Slovenija. Po študiju na AGRFT se je Ferenčakova študijsko izpopolnjevala v Parizu in Rimu. Po vrnitvi je postala članica gledališč Oder 57 in Ad hoc ter tako prispevala k razvoju moderne igre, kot so takrat imenovali igralski slog eksperimentalnih gledališč.

Od leta 1971 do upokojitve je bila članica ansambla SNG Drama Ljubljana. Ob gledališču je pogosto ustvarjala tudi na filmu, televiziji in radiu.

Leta 1999 je objavila pesniško zbirko Yaabok.

Leta 2003 je režiserka Helena Koder posnela biografski film o Lenči Ferenčak z naslovom Sestra v ogledalu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.