Umrla je nekdanja poslanka državnega zbora

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Predvčerajšnjim je v 78. letu starosti umrla Maria Pozsonec, nekdanja poslanka madžarske narodne skupnosti v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Madžarsko skupnost je v slovenskem parlamentu zastopala med letoma 1990 in 2008. V tem času si je prizadevala za ohranjanje madžarskega jezika, madžarske kulture in vsestranski razvoj madžarske narodnostne skupnosti pri nas. 

Veliko je prispevala h krepitvi dobro sosedskih odnosov. V svoji dolgoletni politični karieri se je posvečala predvsem preprostim ljudem, vsakdanjim problemom in izboljšanju kakovosti življenja na obeh straneh državne meje; tudi ko ni bila več poslanka.

Žalna seja občinskega sveta v spomin Márii Pozsonec bo danes, ob 15.30. V žalno knjigo se lahko vpišete danes do 15:00 in jutri med 9:00 in 13:00 v dvorani Mestne hiše Lendava.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 20:57 7. April 2017.

    a bo žara bol pocen baje je bila darovalka organov lepo je biti sosed

  • 12:32 7. April 2017.

    saj nihče ne pričakuje, da boš razumel nekaj, kar je nad tvojim dosegom.

  • 09:42 7. April 2017.

    Beseda razuma, ne pa tistile dripci spodaj, nergač (verjetno kakšna žlahta) pa bethesda. Zgornja statistika lepo pove o njenem šihtu. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.