Umrla ena oseba, ena se še bori za življenje

Foto: Saša Despot Nesreča na dolenjski avtocesti Foto: Saša Despot Nesreča na dolenjski avtocesti Foto: Saša Despot Nesreča na dolenjski avtocesti
Nesreča na višnjegorskem klancu na dolenjski avtocesti. Tovornjak trčil v pešca in nato še v okvarjen avtomobil na pasu za počasna vozila.
Oglej si celoten članek

Čeprav so prva poročila vsebovala podatek, da sta v hudi prometni nesreči umrli dve osebi, je zdaj jasno, da je v jutranji nesreči umrla ena oseba, druga pa se težko poškodovana še bori za življenje.

Policisti so bili o hudi nesreči obveščeni nekaj po 9. uri.

Zaradi okvare obstali na počasnem pasu

Nesreča se je zgodila na pasu za počasna vozila na višnjegorskem klancu. 31-letni voznik tovornjaka, ki je peljal iz smeri Ivančne Gorice proti Grosuplju, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 44-letnega pešca, ki je ravno takrat stal na pasu za počasna vozila.

Nato je tovornjakar trčil še v osebno vozilo, ki je obstalo zaradi okvare. 44-letnik je hudo poškodovan obležal na vozišču, osebno vozilo pa je odbilo. "38-letnik, ki je sedel spredaj desno v osebnem vozilu, je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, 44-letni moški, ki je sedel zadaj v vozilu, pa je utrpel lažje poškodbe. 44-letnika (pešca, op. p.) so reševalci na kraju reanimirali, nato pa odpeljali v ljubljanski klinični center," so sporočili s PU Ljubljana.

Zaradi pietete do pokojnega smo možnost komentiranja izklopili.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.