Izpoved očeta: Poslal ji je fotografijo nagrobnikov, nato ubil njo in sebe

Foto: D. M.
Foto: D. M.
Štiridesetletnico iz Pameč, po naših podatkih Darjo Goličnik, je včeraj popoldne ustrelil njen bivši partner Kenan.
Oglej si celoten članek

Pameče, raztegnjena vas pri Slovenj Gradcu, se je včeraj zavila v črnino. V avtu, parkiranem pred gradbenim in prevozniškim podjetjem v tamkajšnji industrijski coni, je 30-letnik, po naših informacijah Kenan, ustrelil 40-letno Darjo Goličnik in nato sodil še sebi. On je bil takoj mrtev, ona je umrla nekaj ur kasneje v slovenjgraški bolnišnici.

Pred dvema letoma izgubil ženo, zdaj še hčerko

"Življenje je kruto. Leta 2022 mi je umrla žena, zdaj še hčerka," je s strtim glasom začel pripovedovati Edo Goličnik, ki skupaj s pastorkom, prav tako Edom, kljub 76 letom še vedno trdo dela na odmaknjeni kmetiji nad Pamečami.

Po njegovih besedah je Darja zapustila 18-letno hčerko in sina, ki je septembra začel obiskovati drugi razred osnovne šole.

"Tukaj je živela kar nekaj časa, potem odšla in se nazadnje naselila v vikendu, ki ji ga je na Legnu v uporabo prepustil moj nečak."

Foto: D. M. Edo Goličnik Kenana naj bi pred približno letom dni spoznala na nekem gradbišču, kar ni nenavadno, saj je bila voznica kiperja.

V Severni Makedoniji je imel družino

"Že pred časom mi je rekla, da ga ne more pustiti, ker se imata rada, in bosta skupaj živela. Ne bom ti govoril, kaj naredi, ti boš z njim živela, sem ji odvrnil, če bi se meni Ciganka dopadla, bi jo tudi imel rad," nam je povedal Edo. "Vendar je bilo čudno. Ta Kenan, ki je, kolikor vem, šiptar, in zadnje čase ni nič delal, je imel v Makedoniji ženo in otroke."

"Zadnji mesec pa smo imeli črn oblak nad sabo. Kenan je na spletu objavil fotografiji sebe s pištolo in nagrobnikov zanjo in zanj. Zaradi groženj so bili tukaj tudi že policisti," je vskočil mlajši Edo.

Najbolj srečna, ko je vozila kamion

Darja je vozila tovornjak pri Robertu Brezovniku, s. p.: "Tukaj je bila eno leto. Rada je hodila na šiht, ker se v našem kolektivu vsi odlično razumemo, sploh pa je bila najbolj srečna, ko je vozila kamion."

Foto: D. M. Robert Brezovnik Kot je nadaljeval, mu Kenan ni bil všeč, "ampak smo ga tolerirali. Bil je zelo ljubosumen in je Darji tako namestil telefon, da je sodelavci niso mogli klicati, prejšnji mesec pa je delil posnetek njunega spolnega odnosa. Številni smo ga sicer zablokirali". Dodal je še, da naj bi bil pri slikah nagrobnikov pripisam datum njenega pogreba, 26. september.

Po Brezovnikovem vedenju se je Kenan včeraj vrnil iz Severne Makedonije: "Ob devetih zjutraj so ga v Mislinji videli na avtobusu. Zatem se je tukaj skril v prtljažnik Darjinega avtomobila in več ur,  skoraj do petih popoldne, čakal, da parkira kamion. Najbrž je podrl zadnje sedeže in jo, ko je sedla za volan, takoj ustrelil, zatem pa še sebe. Jaz nisem ničesar videl, sem pa slišal, ko je dvakrat poknilo."

Tudi Robert Brezovnik je seveda globoko užaloščen: "Darja je bila tako fajna puža."

Odpeljati jo je hotel k sebi domov

Nekaj podrobnosti o tragičnem dogodku je v izjavi za javnost predstavil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na celjski policijski upravi Boštjan Debelak. Policisti so nam sicer že pred tem sporočili, da s slikami nagrobnikov niso bili seznanjeni, so pa zoper storilca podali kazensko ovadbo zaradi nedovoljenega slikovnega snemanja in drugih groženj - da bo zažgal njeno premoženje in jo odpeljal s seboj v Severno Makedonijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 16:25 25. September 2024.

    Pustili bi Rankoviću, da dokončno uredi šiptarsko vprašanje. Kakor so Dolfija ustavili in ima danes svet zopet probleme.

  • 16:08 25. September 2024.

    Kurčevska država ,ki ne zna vpisati imena v Črno knjigo tujcev , ki so v SLO naredili kaznivo dejanje ! …

  • 15:43 25. September 2024.

    Bolje izbirati svojega partnerja , tudi če gre samo za avanturo , te lahko najbolj obvaruje težav. Pa ne more …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.