Umik pistacije, ki lahko povzroči raka

Foto: Shutterstcok
Foto: Shutterstcok
Ministrstvo za kmetijstvo in okolje poziva, da zavržete surovo oluščeno pistacijo, saj vsebuje aflatoksine (rakotvorni proizvod plesni).
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje obvešča vse potrošnike, da so sledeči veletrgovci Bulc Bratje d. o. o., Propak d. o. o. in Hrib d. o. o. izvajali umik živila Pistacija surova oluščena proizvajalca LifeSrl, distributerja Piattaformo Silo S.p.A. Sledeči nosilci živilske dejavnosti, prejemniki živila Pistacija surova oluščena s strani zgoraj navedenih veletrgovcev, izvajajo v svojih maloprodajnih enotah aktivnosti umika: Malina d. o. o., Agracos d. o. o. ter Trgo in sadje d. o. o. Vsi na lastnem prodajnem mestu obveščajo tudi potrošnike.

Umik proizvodov je bil izveden, ker živilo vsebuje aflatoksine (rakotvorni proizvod plesni) nad zakonsko določenim normativom in je posledično nevarno. Potrošnike se poziva, da to živilo, kupljeno na zgoraj navedenih prodajnih mestih, zavržejo oziroma ga vrnejo na mesto prodaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.