Umaknili se bodo iz 316 podjetij

Foto: Žurnal24
Izkupiček od prodaje podjetij v državni lasti na Poljskem naj bi se precej povečal, saj se je na seznamu podjetij, namenjenih privatizaciji, znašlo kar 316 družb.
Oglej si celoten članek

Na seznamu se je znašla tudi banka PKO BP. ©

 
Poljski časnik Rzeczpospolita je minuli teden objavil seznam podjetij, s privatizacijo katerih naj bi vlada letos po načrtih iztržila kar od 4,5 do pet milijard zlotov (1,25 do 1,39 milijarde evrov), medtem ko se je lani od prodaje državnih podjetij v državno blagajno steklo 1,95 milijarde zlotov.

Na vrhu seznama je Varšavska borza vrednostnih papirjev GPW – vlada namerava prodati paket delnic, ki predstavlja le nekaj manj kot 50 odstotkov celotnega kapitala borze. Večji del naj bi prodali neposredno velikim institucionalnim vlagateljem, od 10 do 15 odstotkov delnic pa prek borze.

Vlada namerava prodati tudi lastniške deleže v več državnih bankah in se popolnoma umakniti iz nekaterih panog, kot so gradbeništvo, turizem in založništvo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.