Ukrepi so pretirani

Foto: Žurnal24 Na OŠ Vič so zdravniški kotiček poimenovali bacilnica.
Ljubljanske osnovne šole pripravljene, čeprav nekateri ravnatelji menijo, da se pri ukrepih pretirava.
Oglej si celoten članek

Na nobeni od 48 ljubljanskih osnovnih šol po podatkih Mestne občine Ljubljana še ni bilo obolelih za pandemsko gripo.

Z ukrepi se pretirava
“Odziv je paničen in prekomeren,” je bil oster Dušan Merc, ravnatelj Osnovne šole (OŠ) Prule. Meni, da se pri ukrepih pripravljenost na pandemsko gripo pretirava. Zdravstvenega kotička, kot so ga pripravili na nekaterih drugih osnovnih šolah po Ljubljani, niso organizirali, saj bodo morebitni bolni otroci starše počakali pri tajnici.

Na OŠ Poljane imajo poseben prostor, kamor bi bolne otroke lahko umaknili, nakupili so tudi zaščitne maske, večja je poraba papirnatih brisač in mila. Ravnatelj OŠ Poljane Žarko

 

Ukrepi ob gripi

Navodila. Že poleti sta ministrstvo za šolstvo in šport ter za zdravje organizirala posvete za vodstva šol, kjer so jih opozorili na pripravo načrta za nemoteno delo v primeru veliko zbolelih in priporočili preventivne ukrepe in ukrepe ob pojavu gripe na šoli.

Tomšič pa pravi: “Samo brez panike.”

Poseben prostor imajo tudi v obeh enotah OŠ Vič, pomočnica ravnateljice Zdenka Hosta pa je dejala, da so pripravljeni, kot da gripe ne bo nikoli ali kot da bo jutri. “Tudi ob rdečkah in šklatinki ne zapremo šole,” pa je dejala Maja Petkovšek Fink, ravnateljica OŠ Franceta Bevka, in dodala, da so že doslej bolne otroke umaknili iz skupine. Ob tem so vse šole obvestile starše, naj bolne otroke zadržijo doma, Tomšič pa pravi, da sicer starši bolne otroke velikokrat pošljejo v šolo.

Več dela za čistilke
Na šolah so čistilke opozorili na intenzivnejše čiščenje. Kot je povedal Tomšič, so mu zagotovile, da že tako ali tako vsak dan pobrišejo vse kljuke, mize, pipe; podobno se pravil HACCP držijo tudi drugje. “Bolj pa skrbijo, da nikjer ne bi zmanjkalo brisačk ali mila,” je dodala Hostova. Povsod namreč otroke spodbujajo k intenzivnem in pogostejšem umivanju rok z milom ter kihanju in kašljanju v papirnate robčke.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.