Ukradli so ga, da bi lažje prišli sem

Foto: GPU
Foto: GPU
V Šentilju je ostal sam, njegovo mamo in očeta so našli s pomočjo policije.
Oglej si celoten članek

Policisti imajo v teh dneh izjemno težko nalogo, soočeni so s številnimi tragičnimi zgodbami ljudi. "V gneči in zmedi, ki jo povzroča množica, lahko pride tudi do izgube najbližjih, največkrat otrok," pravi Vesna Drole z generalne policijske uprave, ki je poslala videoposnetek z eno od takšnih zgodb.

Sedemletni Ahmed se je v nastanitvenem centru v Šentilju znašel sam, s pomočjo policistov pa je danes že pri svoji mami. V vmesnem času je nanj popazila humanitarka Barbara Novak iz društva NI-LU iz Srca do src, ki je povedala, da je bila "nekakšna nadomestna mama". 

Mama v Celovcu, oče v Iraku

Dečka so na poti ukradli, da so čimprej pripotovali do sem, v Šentilju pa je ostal sam. "Iskala se je mama, sestrica in brat," je povedala Novakova. Mamo so s pomočjo avstrijskih varnostnih organov našli v Celovcu, policija pa je vzpostavila stik tudi z očetom, ki je trenutno še v Iraku.

"Mariborski policisti smo še posebej ponosni, da smo soustvarili srečen razplet te sicer žalostne zgodbe," je dejal Miran Šadl s PU Maribor. "Barbara je nesebično priskočila na pomoč fantku, ki mu želimo vso srečo in vse dobro."

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.