Ukradel tri gasilska vozila: z enim v drevo, drugim v jarek, tretjega prevrnil

Foto: PGD Movraž
Foto: PGD Movraž
Koprski policisti so že prijeli tujca, ki je ponoči vlomil v gasilski dom v Movražu.
Oglej si celoten članek

"Člani in članice PGD Movraž smo v velikem šoku! Ne moremo verjet...," se je začel današnji zapis na facebook strani prostovoljnega gasilskega društva s koprskega območja. Njegov predsednik Mirjan Grdina nam je pojasnil, zakaj: "Naš gasilec je zjutraj na poti v službo opazil, da so vrata gasilskega doma odprta. Ugotovili smo, da so izginila tri vozila, dva kombija in land rover defender, ki ga uporabljamo za gašenje gozdnih požarov."

Foto: PGD Movraž PGD Movraž Delal je avanturo v našo škodo

Storilec se je z enim kombijem približno kilometer stran, v smeri Smokvice zaletel v drevo. "Druga dva je nižje v dolini našla gospa, ki je zjutraj sprehajala psa. Defender je bil zvrnjen na bok, kombi pa je zapeljal s ceste. Kolikšna je škoda, še ne moremo oceniti, vozila so vredna okrog 200.000 evrov, nekaj pa jo je nastalo tudi z razbitimi okni in vrata, ki jih je vlomil s pajserjem," je povedal Grdina.

"Danes smo bili ob 5.35 obveščeni, da je nekdo v Movražu iz zaklenjenega gasilskega doma ukradel dva gasilska kombija C-jumper za prevoz oseb. Poleg tega so jim ukradli še land rover defender, v katerem pa so bili ključi. En kombi so gasilci že sami našli v jarku, ob cesti Movraž - Smokvica. Policisti so nemudoma pričeli s preiskavo. S pomočjo informacij občanov so opravili kontrolo bližnjih lokacij in približno en kilometer od gasilskega doma našli še drugi dve vozili. Ugotovili so, da je bilo v garažo vlomljeno, pridobili so tudi informacije o možnem storilcu. Na cesti Smokvica - Gračišče so osumljenca že izsledili in je v policijskem postopku. Gre za tujca, čigar identiteta se še preverja, poteka tudi nadaljnja kriminalistična preiskava. Kriminalisti obravnavajo sum storitve treh kaznivih dejanj odvzema motornega vozila," pa je sporočila Anita Leskovec s koprske policijske uprave.

xxx

Kdo je ta osumljenec in kakšen je bil njegov motiv, domačini lahko le uganjujejo. "So pa včeraj opazili tujca, ki se je sprehajal po Movražu, morda je bil on" je dodal Grdina. „Res si ne predstavljamo, kaj je hotel. Očitno je delal avanturo, žal v našo škodo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:58 10. Oktober 2024.

    Eden sam in tri vozila? Pa ko se je z enim prevrnil je moral nazaj še po drugega in potem …

  • 13:07 10. Oktober 2024.

    Tujec, bolj navajen koz, kot avtov.

  • 12:31 10. Oktober 2024.

    Gasilci bo treba kakšen varnostni ukrep na gasilskem domu . Zbirajte za alarm na veselici .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.