Ukradel kartico s PIN številko

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Neznanec je vlomil v osebni avtomobil in ukradel plačilne kartice. Našel je tudi PIN številke.
Oglej si celoten članek

Včeraj dopoldne je neznanec pod Križno goro v Škofji Loki skozi voznikova vrata  vlomil  v  zaklenjen  osebni  avtomobil in lastnici ukradel plačilne kartice. V avtomobilu je našel tudi listek z napisanimi PIN številkami kartic. Poleg škode,  ki  jo je povzročil z vlomom, je oškodovanki iz računa na bankomatu pobral še nekaj 100 eurov gotovine.

Policisti pri tem znova opozarjajo, da lastniki ne nosimo napisanih osebnih številk. "Kartic tudi ne  puščajte  v avtomobilu in na mestih, ki so dosegljiva tatovom," opozarja Bojan Kos s kranjske policije. "Kadar pa plačujete s kartico, je nikoli ne izpustite iz vidnega polja."

Kos pravi, da ljudje   poleg napisanih PIN številk, sprejemajo  še  vrsto  drugih,  z  vidika  varnosti nerazumljivih  odločitev,  ki so tudi prava vaba za tatove. "Najpogosteje ne zapirajo  oken,  zaklepajo  vrat, puščajo ključe v avtomobilih, na »skritih mestih«,  puščajo  torbice  brez  nadzora  ali  varstva,  vrednejše  stvari odlagajo  tako,  da  so vsem vidne, dosegljive ali pa jih povsem neustrezno zavarujejo, v javnosti razkazujejo denar, pri sebi hranijo ali pa prenašajo večjo  količino  denarja,  pozabljajo,  da  so npr. na plaži pustili ležati torbo povsem brez nadzora in podobno."

Policija zato še enkrat poziva, naj vsak poskrbi  vsaj  za nekaj osnovnih zaščitnih ukrepov in tako zmanjša škodo, ki lahko nastane v kaznivem dejanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:46 8. Avgust 2014.

    To, da puščaš v avtu bančne kartice in PIN kode le teh, morš bit pa res ubrisan kt en SDSovc..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.