Učenec prevrnil žirokopter

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nekaj minut čez deseto uro dopoldan se je na Letališču Celje v Medlogu v občini Celje zgodila nesreča žirokopterja.
Oglej si celoten članek

Do nesreče je prišlo na Letališču v Levcu, kjer je potekalo izobraževanje učenca letenja.  "Po uspešno opravljenem letu in pristanku je med vožnjo proti ploščadi zaradi napake v tehniki pilotiranja prišlo do dotika krakov propelerja s tlemi, zaradi česar se je žirokopter prevrnil," so pojasnili na celjski policijski upravi.

V nesreči ni bil nihče poškodovan. Ogled kraja nesreče je opravil predstavnik preiskovalcev letalskih nesreč.

Gasilci PGD Levec so požarno zavarovali kraj, nudili pomoč pri postavitvi zrakoplova na kolesa in popivnali manjšo količino razlitega olja, še piše Uprava RS za zaščito in reševanje.

Po prvih ocenah je na žirokopterju nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode.

Podobna nesreča se je zgodila konec maja na letališču Senožet med Žičami in Ločami, v njej pa je umrl 37-letni inštruktor letenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.