TV Koper-Capodistria se ugaša že jutri

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Dober teden pred ugasnitvijo vseh ostalih analognih oddajnikov v Sloveniji bodo skladno z načrtovanim ugašanjem analognih oddajnikov, ugasnili analogni oddajnik na Nanosu.
Oglej si celoten članek

"V ponedeljek, 22. novembra, bomo ob 22.30 prenehali z analognim oddajanjem TV Koper-Capodistria s kanala 27, ki ga oddajamo z oddajnika Nanos. Čez slabih pet ur, to je predvidoma 23. novembra ob 03.00, bomo na istem kanalu, to je kanalu 27, začeli z digitalnim oddajanjem TV Koper-Capodistria," sporoča RTV Slovenija.

Fotografije legendarnega oddajnika si oglejte TUKAJ.

V sporočilu za javnost poudarjajo, da bodo digitalni DVB-T signal na kanalu 51 z oddajnika na Nanosu oddajali še naprej, vendar z zmanjšano močjo. Hkrati z ukinitvijo analognega oddajanja TV Koper-Capodistria na Nanosu se bo prenehalo analogno oddajanje tega programa še na naslednjih lokacijah: Ajdovščina, Borovnica, Gorenja vas, Grahovo, Idrija 1, Idrija 2, Javorje, Kisovec, Košana, Movraž, Ortnek, Podbrdo, Sežana, Tolmin, Trbovlje, Zagorje. Na vseh omenjenih lokacijah se bo začelo digitalno oddajanje TV Koper-Capodistria.

Kdor bo še naprej želel sprejemati program TV Koper - Capodistria preko sobne ali strešne antene mora imeti od torka, 23. novembra, dalje digitalni dekoder, ki ga priklopi med anteno in stari TV sprejemnik, ali TV sprejemnik z vgrajenim digitalnim dekoderjem. Dekoder mora omogočati sprejem signalov MPEG-4. V primeru, da je gledalec že priklopil DVB-T sprejemnik in ta ne preklopi samodejno na novi kanal, je potrebna ročna nastavitev ali ponovni zagon samodejnega iskanja.

Prvi oddajal TV-program v barvah
Omenimo, da TV Koper-Capodistria na tem oddajniku oddaja vse od leta 1971. Gre za legendarni oddajnik, saj je bil prvi v Sloveniji, ki je oddajal TV-program v barvah, ko niti italijanska nacionalna radiotelevizija RAI še ni oddajala v barvah in je določil standard barvne slike tudi za državo Italijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.