Turk: Več otrok v razrede

Foto: iStock
Foto: iStock
Minister. Združil bo šolske okoliše in tako prerazporejal otroke.
Oglej si celoten članek

Varčevanje. Minister za izobraževanje Žiga Turk bo normativ, koliko otrok je lahko v posameznem razredu, zvišal z zdajšnjih 28 na 29. Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture je na nogah; začel je priprave na splošno stavko.

Spreminjanje šolskih mrež

Turk je napovedal tudi, da bo širil šolske okoliše. V osnovnih šolah je zdaj v razredih povprečno po 16 učencev, v srednjih šolah pa po 14 učencev. Znotraj enotnih okolišev naj bi šole prerazporedile oddelke tako, da ne bi presegali normativa v številu učencev. Noben oddelek po novem ne sme imeti manj kot 24 učencev. Šole, ki imajo manj kot devet oddelkov, se bodo prekvalificirale v podružnične, razen če so edine v občini. Turk je priznal, da je prvotno ocenjena številka, koliko učiteljev bo odpuščenih, štirimestna. Rešitev naj bi za nekatere poiskali v začasnih zaposlitvah prek evropskih projektov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:55 2. April 2012.

    ...bemti demokracijo!! Danes se vsi v šolah bunijo koliko dela imajo...Nas je bilo v razredu tudi 33, pa smo vseeno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.