Türk na vrhu priljubljenosti

Foto: Žurnal24
Najbolj priljubljen politik ta hip je Danilo Türk, je pokazala anketa Vox populi.
Oglej si celoten članek

Delo vlade je 35 odstotkov anketirancev ocenilo kot uspešno, da je pri svojem delu neuspešna pa meni 58,3 odstotka vprašanih, 6,7 odstotka pa jih je neopredeljenih. Stranka, ki bi danes zmagala na volitvah, so Socialni demokrati Boruta Pahorja, ki bi dobili 26,8 odstotka glasov.

Na drugem mestu med strankami je SDS s 15,3 odstotka, tretja Slovenska nacionalna stranka s 7,3 odstotka, četrta LDS s 6,8 odstotka, peta stranka Zares s 5,2 odstotka, šesta Slovenska ljudska stranka s 4,9 odstotka, za njo sta še Nova Slovenija s 3,9 odstotka in DeSUS z 1,7 odstotka glasov.

Med politiki se je na prvo mesto prebil Danilo Türk, drugi je Borut Pahor, tretji Mitja Gaspari, četrti Janez Potočnik, peti Zoran Jankovič, šesti Janez Drnovšek, sledijo Lojze Peterle, Matej Lahovnik, Miran Potrč in Zmago Jelinčič.

Javnomnenjsko raziskavo je za POP TV in Dnevnik v oktobru opravila agencija Ninamedia na vzorcu 700 anketirancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.