Türk: Moram prijaviti 111 dolarjev?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Predsedniški kandidat odbija očitke: v tujini imam 111,15 ameriških dolarjev.
Oglej si celoten članek

Predsednik republike in predsedniški kandidat Danilo Türk je zaprosil davčno upravo za pojasnilo, ali United Nations Federal Credit Union sodi med institucije, za katere zakon o davčni službi predvideva, da morajo državljani Dursu sporočiti, ali imajo pri njih odprte račune.

V volilni pisarni Danila Türka so za STA pojasnili, da je Türk leta 2000, ko je bil zaposlen v Organizaciji združenih narodov (OZN), v United Nations Federal Credit Union (UNFCU) položil 100 ameriških dolarjev, vendar prometa in poslovanja na tem računu ni bilo. Z obrestmi vred danes ta vsota znaša 111,15 ameriških dolarjev, so sporočili.

Ob tem so v pisarni poudarili, da je UNFCU interna kreditna zadruga za uslužbence OZN, zato Türk tega tudi ni prijavil davčni upravi. Kljub temu je Türk danes na Durs naslovil omenjeno prošnjo. V Türkovem štabu so tudi ponovili, da njihov predsedniški kandidat v tujini nima odprtih nobenih bančnih računov.

Ugibanje požareporta

O domnevnem Türkovem računu v tujini je v ponedeljek pisal spletni portal Požareport. Pri tem se je spraševal, kje je skoraj milijon in 900 tisoč dolarjev, ki jih je Türk zaslužil med 13-letno diplomatsko kariero. Glede na to, da je predsednik povedal, da ima le 13 tisoč evrov prihrankov, je ugibal, ali je vsaj del tega denarja naložen nekje v tujini. Po navedbah anonimnega vira bi moral imeti Türk denar shranjen v UNFCU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:46 7. November 2012.

    ma neee Danilo , tebi ni treba ti si ja El Presidente !!

  • 20:31 7. November 2012.

    Kakšno sprenevedanje! Interna kreditna zadruga? Ma ne me j... Se pravi če imam na avstrijskem Koroškem v eni hranilnici kakšen …

  • 20:21 7. November 2012.

    Kaj se ta pravnik sprašuje, če zakoni veljajo tudi za njega, ali kaj?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.