Türk kampanjo zagnal na Facebooku

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Pravičnost v vsakem pogledu. To bo rdeča nit morebitnega novega predsedniškega mandata Danila Türka.
Oglej si celoten članek

Zdajšnji predsednik in predsedniški kandidat Danilo Türk je kampanjo zagnal s pogovorom, ki so ga prenašali v živo na njegovi Facebook strani.

Razkril je, da bodo podpise podpore volivcev začeli zbirati v ponedeljek. Pojasnil je, da bodo imeli svoje stojnice po slovenskih medijih, v ta namen pa so tudi oblikovali "ad hoc omrežje podpornikov". Če predsedniški kandidat na volitvah nastopi s podporo volivcev, potrebuje najmanj pet tisoč podpisov volilnih upravičencev.

Pravičnost v vsakem pogledu

Rdeča nit njegovega morebitnega vnovičnega predsednikovanja Sloveniji bo "pravičnost v vsakem pogledu, predvsem socialnem", je dejal. Tudi solidarnost bo v središču njegovega dela. Na tak način bi rad ohranil, kar je začel v tem mandatu, je pojasnil. Obenem mu je žal, da niso uspeli z resnejšo razpravo v času pred lanskim referendumom o pokojninski reformi, saj si je sam prizadeval za reformo.

Želi si kulturno reševanje problemov

Türk si tudi želi, da bi v javnih razpravah razvili drugačno kulturo, kot se je izrazil, kulturo reševanja problemov. Prepričan je namreč, da se pri nas preveč govori o globini problema, ne pa možnostih za rešitev. In taka politična klima ter način reševanja težav ljudi gotovo ne morejo navduševati, je dodal.

Ne bi hitel z razprodajo premoženja

Omenil je, da treba v Sloveniji najti tako načine za sanacijo bank in spodbujanje gospodarstva, hkrati pa meni, da se "tako zelo ne mudi" z razprodajo državnega premoženja. "Pri tem smo se že pokazali kot premalo usposobljeni, še vladnega letala ne znamo prodati," je povedal Türk, ki ne zagovarja vpisa zlatega fiskalnega pravila v ustavo. Po njegovem mnenju gre predvsem za to, kako "ga bomo formulirali in ga vgradili v naš sistem".

Glede bonitetnih hiš je dejal, da se splača prebrati njihova mnenja, v katerih je cela vrsta opozoril, ki so koristna. Njihova mnenja niso zavezujoča, a so vplivna, je dejal in se zavzel za ustanovitev "ene takšne bonitetne hiše" v Evropi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:29 17. Avgust 2012.

    Upam, da bo kdo od protikandidatov naštel vse arogantne in lopovske poteze tega slineža.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.