Türk Janšo označil za premetenca

Foto: Žurnal24 Predsednik ocenjuje, da imamo preveč referendumov. (Foto: Nik Rovan)
"Potrebujemo odločen prelom s to navlako tranzicijskega obdobja," je v intervjuju za Mladino povedal predsednik države Danilo Türk.
Oglej si celoten članek

"Politiki Janeza Janše je treba reči ne. Dovolj je. Potrebujemo odločen prelom s to navlako tranzicijskega obdobja, od osamosvojiteljskega zaslugarstva in nerazčiščenih poslov z orožjem do zaničevanja pravosodne oblasti in ciničnega manipuliranja z naivnimi razlagami kapitalizma." To je v intervjuju za današnjo Mladino povedal predsednik države Danilo Türk.

Glede obtožb, da je vedel za atentat v Velikovcu, kar ga obtožuje opozicijska SDS, ponavlja, da je zanj izvedel "iz radia in televizije".

"Vsiljuje se nam nekakšna paranoidna interpretacija, da je vse skupaj stvar nekakšne zarote, tajnih služb, nasilja," pravi predsednik in dodaja, da so se stvari v povezavi s slovensko manjšino na Koroškem reševale prek politike.

Janša kot premetenec
"Profil Janeza Janše je slovenski javnosti dobro znan," pravi Türk, ki prvaka opozicije opiše z besedo premetenec.

"To je izrazito negativna politika," obtožbe prvaka opozicije Janeza Janše ocenjuje predsednik države. "Politiko, ki škoduje državi, manjšini in seveda tudi predsedniku države ocenjujem kot destruktivno," pravi. Spominja, da naj bi lani z odlikovanjem nekdanjega vodje SDV Tomaža Ertla, zaradi česar se je soočil z ustavno obtožbo, po navedbah opozicije kršil kar 34 členov ustave. "To je zunaj razuma," pravi predsednik.

O zadnjih obtožbah na račun predsednika si lahko preberete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.