Turizem bodo likvidirali

Foto: Žurnal24 Namesto s sabo se bodo institucije morale začeti ukvarjati s trženjem biserov, k
Ukinitev in ustanovitev. Zavod za podjetništvo in turizem na novih temeljih.
Oglej si celoten članek

Občinski svetniki naj bi na popoldanski seji sprejeli sklep o ukinitvi javnega zavoda za podjetništvo in turizem (ZPT) ter sprožili postopek za njegovo likvidacijo.

ZPT porabi preveč denarja za golo delovanje, ni pretirano učinkovit in ima nenehne težave s kadri,” bi lahko povzeli občinsko obrazložitev za ukinitev zavoda, ki govori o “potrebi po racionalizaciji proračunske porabe”.

Fiksni stroški delovanja ZPT predstavljajo skoraj 60 odstotkov vseh sredstev, ki jih ustanovitelj nameni za delovanje zavoda. Postavlja se vprašanje upravičenosti vodje turizma, saj ima zavod skupnega, občina pa skrbi za brezplačno izdelavo računovodskih izkazov, zato je vprašanje, kaj počno skupne službe zavoda,” se v gradivu, ki ga je pripravila Alenka Laznik, vodja oddelka za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve, sprašujejo občinarji.

Ustanovitev zavoda
Na današnji seji pa naj bi svetniki spet ustanovili zavod za podjetništvo, turizem in mladino, kar pomeni, da naj bi prejšnji dejavnosti priključili še mladinski center (MC) z mladinskim hotelom.

MC je že doslej posegal na področji izobraževanja in podjetništva ter prek mladinskega hotela tudi na področje turizma,” navajajo v gradivu, zato menijo, da bi lahko delo opravljal bolje kot prejšnji zavod. “Izkazalo se je, da je MC v okolju prevzel širšo vlogo, kot je bila začrtana prvotno,” ugotavljajo na občini.

Mladinski center
Pokriva turizem in podjetništvo. Center, ki upravlja mladinski hotel, se ukvarja tudi z zbiranjem podatkov o turistični ponudbi v občini, v svoje delovanje vključuje turistična društva, nastopa na sejmih, informira obiskovalce o drugi turistični ponudbi v okolju, organizira pa tudi podjetniška svetovanja, naštevajo na občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.