Tukaj lahko preverite, kdo je bil izvoljen v vaš občinski svet

Foto: Bralec Glasovnice za volitve župana, članov občinskega sveta in članov sveta krajevne skupnosti.
Foto: Bralec Glasovnice za volitve župana, članov občinskega sveta in članov sveta krajevne skupnosti.
Poleg županov smo volivci v nedeljo volili tudi predstavnike v mestne, občinske, krajevne in četrtne svete.
Oglej si celoten članek

Po do zdaj znanih podatkih je 47,47 odstotka volilnih upravičencev včeraj oddalo svoj glas na lokalnih volitvah. Poleg glasov za županske kandidate se je volilo tudi predstavnike v mestne, občinske, krajevne in četrtne svete. Kdo je bil izvoljen v vaši občini, lahko preverite tukaj

Na seznamu poiščite vašo občino. S klikom nanjo, se vam bo odprlo novo okno, kjer si lahko ogledate podrobne rezultate tako, da preklapljate med zavihki. Najprej se prikažejo rezultati volitev za župana, kakšna je razdelitev v svetih in kdo bo sedel v njih pa lahko preverite tako, da izberete želeno kategorijo. 

Župana oziroma županjo bo treba čez 14 dni voliti v 47 občinah. Med zmagovalci na županskih volitvah je tudi pet županov, ki so na čelu svojih občin že vse od leta 1994. 

Nekaterim znanim posameznikom naskok na županski stolček ni uspel, več o tem v članku To so poraženci prvega kroga

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.