Tufek bi raje Nemce

Foto: Žurnal24 Bivša šefa Tufek (na sliki) in Ravnikar po trimesečnem odpovednem roku odhajata
Adria Airways. Odločitve o prodaji ne bo pred jesenjo.
Oglej si celoten članek

"Če bi se lastnik, torej država, odločil in Adrio Airways prodajal, bi raje videl, da bi jo kupila katera od družb znotraj povezave Star Alliance. To bi bila najverjetneje kar Lufthansa," je povedal Tadej Tufek, predsednik uprave Adrie.

Na vprašanje, kako komentira morebitni turški vstop v lastniško strukturo nacionalnega letalskega prevoznika, je odgovoril: "Nihče od uradnih predstavnikov letalske družbe Turkish Airlines ni neposredno prišel do nas ali vlade ter predlagal česarkoli v zvezi s privatizacijo."

Turki in Nemci molčijo
Ali je res, da je slovenska vlada neformalno pri večjih letalskih družbah že preverjala, kdo vse bi lahko bil zainteresiran za morebitno dokapitalizacijo ali prevzem Adrie, nam včeraj niti po telefonu niti po e-pošti ni uspelo preveriti ne pri Turkish Airlines ne pri Lufthansi.

Je pa Maks Tajnikar, član nadzornega sveta Adrie, dejal, da vlada o morebitni prodaji ne bo dejavno razmišljala pred jesenjo. Tedaj bodo znani Adrijini polletni poslovni rezultati, na podlagi katerih se bodo lastniki odločali o nadaljnjih korakih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.