Tudi Kranjec zlorabljal položaj?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sum kaznivih dejanj pri vodenju Banke Slovenije. Prvi bankir naj bi bil ovaden zaradi zlorabe položaja in nevestnega dela v službi.
Oglej si celoten članek

Kot poroča časnik Finance, na PU Ljubljana vodijo predkazenski postopek, povezan s sumi kaznivih dejanj pri vodenju Banke Slovenije. Postopek teče od februarja, po neuradnih podatkih pa naj bi bil guverner Marko Kranjec kazensko ovaden zaradi suma zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi.

Upravi Hypa dovolil okoriščanje?

Po neuradnih informacijah časnika naj bi Kranjcu očitali opustitev dolžnosti skrbnega nadzora bančnega poslovanja, zlasti v primeru banke Hypo, kjer so avstrijski lastniki februarja na hitro zamenjali upravi banke in leasinga, potem ko naj bi njihova notranja preiskava potrdila sume o pobiranju provizij pri poslih komitentov v Liechtensteinu in drugih davčnih oazah.

Uslužbencem Banke Slovenije naj bi preprečil, da bi opravili svojo dolžnost in prijavili vse sume kaznivih dejanj, na katera so naleteli pri opravljanju svojega dela, ko so nadzorovali bančno poslovanje. S tem naj bi upravi banke omogočili osebno okoriščanje in oškodovanje banke ter njenih odvisnih družb.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:52 7. September 2011.

    Zelo malo verjetno da Krajnc ni vedel za vse tajkunske posle, ki so se zgodili v času njegovega mandata. Tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.