Trije poškodovani kolesarji, en motorist

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gorenjski policisti so v sredo obravnavali tri prometne nesreče z udeležbo kolesarjev in eno z udeležbo motornega kolesa. V vseh štirih nesrečah so se udeleženci telesno poškodovali.
Oglej si celoten članek

Prva prometna nesreča se je zgodila včeraj okoli 5. ure, ko je 49-letni kolesar iz Ljubljane na Primskovem v Kranju izgubil oblast nad kolesom in padel ter se pri tem lažje telesno poškodoval.

Drugo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami so včeraj okoli 12. ure na Bledu obravnavali blejski policisti. Z ogledom kraja so ugotovili, da jo je povzročil 53-letni voznik motornega kolesa iz Radovljice, ki je med nepravilnim prehitevanjem trčil v voznika kombiniranega vozila. V nesreči se je motorist huje telesno poškodoval.

 

 

Prometno nesrečo z udeležbo kolesarja so včeraj okoli 12.15 na Belci pri Mojstrani obravnavali še kranjskogorski policisti, okoli 17. ure pa v Železnikih še škofjeloški policisti. V obeh nesrečah sta se kolesarki huje telesno poškodovali. Vzrok nesreče na Belci policisti še ugotavljajo, kolesarka v Železnikih pa je oblast nad kolesom izgubila zaradi predrte pnevmatike na kolesu, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Opozorilo policistov

Glede na povečano število kolesarjem in motoristov v prometu ter posledice nesreč v zadnjih 48 urah policisti opozarjajo voznike, naj v prometu ravnajo odgovorno, premišljeno in naj ne kršijo prometnih pravil. Med vožnjo naj ostanejo strpni in naj bodo pozorni tudi na ostale udeležence v prometu.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:45 2. Maj 2013.

    imaš do nekje prav sam v tej krizi bo biciklistov čedalje več in tako je prav

  • 15:35 2. Maj 2013.

    Kolesarji naj ostanejo doma, ali pa naj gredo v gore, ne pa da delajo gnečo na Že Tako ali tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.