"Trdno" vztrajajo pri stavki

Foto: Žurnal24 (Foto: Renata Reneja Škrjanc)
"Nadaljujemo s stavko in stavkali bomo do podpisa sporazuma," je o trenutnih razmerah v Hidrii Rotomatiki dejal predsednik stavkovnega odbora Robič. Še vedno stavka okoli 70 delavcev.
Oglej si celoten članek

"Krožijo neuradne informacije, da naj bi se sestali z vodstvom in nekoliko pospešili pogajanja, ki se že malo vlečejo in trajajo že štiri dni. Osebno sem optimist in upam, da bomo kmalu sedli za mizo in zadevo rešili," je za zurnal24.si pojasnil Andrej Robič, predsednik stavkovnega odbora v jeseniški Hidrii Rotomatiki.

Podpredsednik poslovodnega odbora Hidrie Stane Uršič meni,da so stavkovne zahteve izven njihovega dogovora s sindikati, zato nanje ne morejo pristati. Edino pravo mesto za pogovore je nadaljevanje socialnega dialoga za sklenitev podjetniške kolektivne pogodbe, ki naj bi bila podpisana 19. aprila.

Vztrajali bodo do konca
Okoli 70 zaposlenih še vedno vztraja pri stavki,  "vsi trdno odločeni, da nekaj premaknemo", je dejal Robič. Proizvodnja je sicer nekoliko okrnjena in še vedno teče s pomočjo delavcev iz Spodnje Idrije, "a se še vedno ne dela v takšnem obsegu, kot bi se, če ne bi stavkali", je dodal Robič.

"Stojimo za svojimi zahtevami, ker vemo, da imamo prav, da imamo veliko naročil  in da imamo v primerjavi z izplenom oziroma prodajo v našem podjetju majhno plačo. Menim, da mora biti v interesu delodajalcev, da čim prej sklenemo sporazum, stavko prekinemo in proizvodnjo spravimo v normalno stanje," je še dejal predsednik stavkovnega odbora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.