Toliko snega lahko pričakujemo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Glavnina padavin pozno zvečer in sredi noči.
Oglej si celoten članek

Tokratno poslabšanje vremena spremljajo nižje temperature, zaradi česar bo tudi po nižinah večinoma snežilo. Temperatura bo namreč tudi po nižinah postopno padla proti ledišču, napoveduje vremenski portal Neurje.si.

"Glavnino padavin pričakujemo pozno zvečer in sredi noči, do jutra pa bodo padavine večinoma ponehale, najkasneje na severu države," dodajajo. "Ponoči bo po večini nižin prehodno snežilo. Tam, kjer bo intenziteta padavin večja, temperatura pa dovolj nizka, lahko zapade od 5 do 10 cm snega, drugod pa bo snega zelo malo, z nekaj sreče le največ 5 cm, ponekod pa se sneg ne bo oprijel mokrih tal. V višje ležečih krajih, kjer bo temperatura zraka ves čas pod lediščem, podlaga pa je zamrznjena, bo učinek sneženja boljši, zato lahko ponekod zapade do okoli 20 cm novega, suhega snega. V Pomurju in na Primorskem snežne odeje zagotovo ni pričakovati." 

xxx

Kaj sledi?

"Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami, tudi snežnimi. Ob morju lahko tudi zagrmi. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 8 °C," napoveduje agencija za okolje. 

V četrtek se bo delno zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki pa se lahko ponekod zadrži ves dan. Petek bo oblačen, po nižinah bo precej megle in nizke oblačnosti predvsem zjutraj in dopoldne. Ponekod bi se lahko oblačnost zadržala ves dan. 

"V soboto bo precej oblačno, a predvidoma še suho vreme. V nedeljo bo večji del Slovenije zajelo sneženje, ki bo v ponedeljek ponehalo. Do konca obdobja kaže na suho, deloma sončno in vsaj v začetku tedna bolj mrzlo vreme," kaže pet- do desetdnevna napoved agencije za okolje. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.