Tolarskim znamkam se izteka mandat

Foto: Žurnal24 Ob prevzemu evra pred natančno enim letom so stare tolarske znamke nadomestile t
Poštnim znamkam z nazivno vrednostjo v tolarjih se izteka veljavnost. Na poštne pošiljke jih lahko nalepite le še danes. Če jih imate še kaj v predalu, jih velja izkoristiti.
Oglej si celoten članek

Toda takšne znamke bodo veljavne le ob pogoju, da je poštnina na pošiljki označena samo z znamkami z nazivno vrednostjo v tolarjih, torej ne v kombinaciji z evrskimi znamkami.

Poštne znamke z nazivno vrednostjo v tolarjih so na okencih Pošte Slovenije prenehali prodajati z letošnjim prvim januarjem, ko so v promet prišle poštne znamke, ki imajo nazivno vrednost označeno v evrih ter s črkovnimi oznakami A, B, C in D.

Zamenjava danes možna le še na devetih poštah
Znamke z nazivnimi vrednostmi, označenimi v tolarjih, je bilo mogoče do 28. februarja na vseh poštah zamenjati za znamke z nazivnimi vrednostmi, označenimi v evrih. Vse do konca leta, torej le še danes, pa jih je mogoče zamenjati na devetih izbranih večjih poštah po državi. Te so v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novi Gorici, Kopru, Novem mestu in Murski Soboti.

Pošta Slovenije je z dnem uvedbe evra iz poštnega prometa umaknila poštne znamke z nazivnima vrednostima enega in dveh tolarjev, kar znaša manj kot en cent, medtem ko vse druge znamke z nazivnimi vrednostmi v tolarjih umika iz prometa šele z današnjim dnem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.