Todoriću postavili pogoje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Agrokor bo moral prodati, zapreti ali preoblikovati večje število svojih trgovin, če si želi dobiti dovoljenje za združitev z Mercatorjem.
Oglej si celoten članek

Hrvaški živilski koncern Agrokor, ki ga vodi Ivica Todorić, bo moral občutno znižati obseg svoje maloprodajne mreže Konzumovih prodajaln na Hrvaškem, da bi dobil dovoljenje za prevzem Mercatorja, so potrdili v hrvaški agenciji za konkurenčnost. Dosedanji predlogi Agrokorja glede sprejemljive koncentracije tržnega deleža namreč niso bili zadostni.

Postopek za oceno koncentracije Agrokorja in Mercatorje se formalno ni še začela, ker Agrokorjevi ukrepi, ki jih je zaenkrat predlagal, ne odpravljajo vseh negativnih posledic na konkurenčnost, je dejal namestnik predsednice sveta agencije za konkurenčnost Mladen Cerovec na tiskovni konferenci v Zagrebu.

"Veliko tega bodo morali prodati, vprašanje je ali obstaja interes", je dejal Cerovec. Kot je pojasnil, so nujno potrebni strukturalni ukrepi, kar pomeni, da bo Agrokor moral prodati, zapreti ali preoblikovati večje število svojih trgovin, če si želi dobiti dovoljenje za združitev z Mercatorjem.

Poudaril je, da bi po združitvi z Mercatorjem, tržni deleži Agrokorjeve maloprodaje v določenih regijah, kot sta Zagreb in zagrebška županija, lahko bili tudi med 50 in 60 odstotkov, kar je nesprejemljivo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:58 25. September 2013.

    klasičen CRO tajkun ustvarjen v času Tuđmna

  • 20:49 25. September 2013.

    Tale zgodba okrog Mercatorja je ratala že prava smešnica. In da po vseh burkah ni bilo dovolj vsega, sedaj ugotovijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.