Todorić dviga ceno za Mercator

Foto: Žurnal24 Lastnik Agrokorja Ivica Todorić se ne predaja v boju za delež Pivovarne Laško v
Lastnik Agrokorja Ivica Todorić se ne predaja v boju za delež Pivovarne Laško v Mercatorju. Ponudbo za 23,34 odstotka Mercatorja je zvišal z 206 na 221 evrov za delnico.
Oglej si celoten članek

"Res je, zvišali smo ponudbo. To je zadnja ponudba, razmeroma visoka. Ne nameravamo je več zvišati," je v Splitu dejal Todorić. V zadnjem tednu se je med slovenskimi mediji pojavljalo nemalo špekulacij o tem, da naj bi bil poslovnež pripravljen ceno za delnico zvišati vse do 230 evrov.

Laščani le še z Agrokorjem
Interes za nakup deleža Laščanov v Mercatorju so sicer izkazali trije ponudniki – poleg Agrokorja še tuja naložbena sklada Mid Europa Partners ter Warburg Pincus. Uprava pivovarne se je zaradi spremenjenih dejavnikov v procesu prodaje nekaterim ponudnikom že zahvalila za sodelovanje, z ostalimi pa vodi nadaljnja pogajanja. Po neuradnih podatkih naj bi se Laščani o prodaji deleža v Mercatorju pogovarjali samo še z Agrokorjem.

Način prodaje 23,34-odstotnega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju sicer še vedno ni znan in je odvisen od tega, ali se bodo Laščani z bankami uspeli dogovoriti glede reprograma posojil v višini 450 milijonov evrov.

Spomnimo, da večina posojil Pivovarne Laško zapade v poplačilo junija letos. Do takrat mora pivovarna dobiti svež kapital ali odprodati naložbe, med njimi v Mercatorju, v nasprotnem ji grozi insolventnost. Če banke Laščanom ne bodo reprogramirale posojila, bodo ti svoj delež v Mercatorju najverjetneje prodali Agrokorju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.