"To niso resnice"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prodaja Mercatorja. Tik pred podpisom ali je do tam še dolga procedura.
Oglej si celoten članek

Kot je poročala POP TV, naj bi bila prodaja več kot polovičnega deleža Mercatorja Agrokorju tik pred vrati. Konzorcij prodajalcev, med njimi NLB in Pivovarna Laško, na bi pogodbo o prodaji podpisali 12. junija. Pogajali naj bi se le še o podrobnostih – vendar po poročanju televizije tudi cena delnice – ta naj bi znašala zdaj 110 evrov za delnico – še ni dorečena, odprto je tudi vprašanje prestrukturiranja Meractorjevega milijardnega dolga.

Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko je navedbe o skorajšnji prodaji zanikal.  "To niso resnice. Zdaj se usklajujemo, kakor se tudi moramo. Pred samim podpisom pogodbe pa je še kup dogodkov, ki jih morajo potrditi ustrezni organi. Za parafo oziroma za podpis pogodbe pa rabimo soglasje nadzornega sveta. Tisti, ki govori drugače, govori na pamet in to ni res," je za RTVS zatrdil Zorko. Poudaril je, da tako navajanje škoduje gospodarstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:57 2. Junij 2013.

    prodati sedaj se mercator ter na zavod spraviti se cca 10.000 ljudi je najvecji nesmisel<br />agrokor je pred financnim zlomom …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.