Thaler ostal dolžan kuharju

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Tožba. Solastnik gostišča na Obali je moral zaradi nekdanjega zaposlenega na sodišče.
Oglej si celoten članek

Koper. V spremstvu odvetnikov se je na koprskem sodišču ta teden pojavil nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Zoran Thaler. Tja ga je pripeljala tožba nekdanjega kuharja M. Š., ki je iz Istranove sicer sporazumno odšel, ni pa dobil izplačane plače, regresa in odpravnine, za katero se je dogovoril z delodajalcem.

Ker izplačila ni bilo, se je odločil za tožbo. “Zadeva se je končala z mediacijo, vsebine pa ne smemo komentirati,” nam je sporočil Thaler. Je Istranova, gostilna v zaledju Portoroža, v težavah? Rezultatov za lani nam niso želeli razkriti, po javno dostopnih podatkih pa so leto pred tem poslovali z izgubo; prihodki so jim sicer začeli upadati že leta 2009. “Rezultati so solidni, delamo naprej, za zdaj le ob koncih tedna, nadaljujemo z istrsko kulinariko,” so redkobesedni v Istranovi.

Prodal prostore v Ljubljani

Thaler je prodal prostore svojega podjetja v Ljubljani – gre za družbo z omejeno odgovornostjo Mednarodni consulting, prek katere je uradno četrtinski lastnik gostišča v Padni. V lastništvo Istranove je lani spomladi sicer vstopil Rus Igor Gruzdev; v bazi Gvin kakšnega drugega njegovega podjetja pri nas nismo našli. V začetku junija lani smo Thalerja srečali na mednarodni rusko-slovenski poslovni konferenci v Portorožu, kjer nam je povedal, da se je ravnokar vrnil iz Rusije, dežele tisočerih poslovnih priložnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.