Težkih razmer so navajeni

Foto: Žurnal24 Župan Franc Kangler Pekarno primerja z ljubljansko Metelkovo, s tem da ima ta 12
Pekarnarji. Med obnovo razpršeni po več lokacijah.
Oglej si celoten članek

Maribor. S skoraj enoletno zamudo se bo v ponedeljek začela prva faza obnove Pekarne. “Programi bodo tekli nemoteno, Mestna občina Maribor (MOM) je zagotovila okoli 700 kvadratnih metrov nadomestnih prostorov, tako da se Infopeka seli v nekdanji Mestni mladinski svet Maribor na Trg revolucije, nekaj ustvarjalcev bo na Koroški cesti, del programov pa ostaja v zabojnikih ob Gustafu,” pojasnjuje Aleš Novak, direktor urada za kulturo in mladino MOM.

Z evropskimi sredstvi
Vrednost celotne investicije je sicer osem milijonov evrov, pri čemer je občina za objekt Hladilnica že pridobila evropska sredstva, pozitiven sklep pričakujejo tudi za objekt Lubadar. “Spomladi bomo imeli novo upravno zgradbo in mladinski hotel, leta 2012 pa še dva mladinska centra, prostore za pripravo produkcij, od uprizoritvenih do vizualnih umetnosti, ter profesionalno koncertno dvorano,” pa pridobitve povzema Gregor Kosi iz odbora za Pekarno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.