Teš 6 preplačan za pol milijarde evrov

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Preiskava gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) pokazal, da je bila investicija preplačana za pol milijarde evrov.
Oglej si celoten članek

Preiskava gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) je po poročanju POP TV pokazala, da je bila investicija preplačana za pol milijarde evrov. Policija naj bi po zaključeni preiskavi ene največjih korupcijskih afer pri nas po neuradnih informacijah omenjene televizije le še podkrepila obremenilne dokaze proti vpletenim.

Policija v poročilu preiskave neuradno potrjuje, da so vodilni v termoelektrarni zgradili prevelik blok glede na zaloge premoga v velenjskem premogovniku. Iz pregledanih elektronskih sporočil in analize zaseženih dokumentov pa naj bi izhajalo tudi, da so omenjeni zavajali s podatki, da se ni dalo zgraditi manjšega in cenejšega bloka ter ves čas prirejali podatke.

Policija je pregledala tudi cene primerljivih elektrarn po svetu in ugotovila, da jih je isti proizvajalec v tujini zgradil za manj denarja kot v Sloveniji.

Kazensko ovadbo bodo dopolnili

Kot je še poročal POP TV, je šla policija v dopolnitev kazenske ovadbe, ki so jo sicer že pred leti vložili zoper nekdanje volilne v Tešu in vse, ki naj bi jim pomagali pri kaznivih dejanjih. Neuradno naj bi policisti zdaj le še podkrepil obremenilne dokaze v aferi.

Podatki iz Švice ob tem potrjujejo, da naj bi Alstom za podkupnine v Sloveniji namenil tri milijone evrov, najmanj 870.000 nezakonitih provizij naj bi po ugotovitvah preiskovalcev dobil tudi nekdanji direktor Uroš Rotnik.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 06:29 29. Maj 2018.

    Narcisek smetarček in ostala takratna golazen na oblasti,kot tudi uni pred narciskom so si lepo nabasali žepe z našim denarjem?Sedaj …

  • 22:58 28. Maj 2018.

    Ko je ministrica Radičeva (Zares) resno začela brskati po dokumentaciji in opozarjati, da nekaj ne "štima", je šaleški lobi (SD …

  • 21:26 28. Maj 2018.

    In kdo ima zdaj ta denar, samo vprašam.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.