Telekom Slovenije v resnih težavah

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Z reorganizacijo družbe ni več mogoče odlašati, saj je stanje preveč resno, meni predsednik uprave Telekoma Ivica Kranjčevič.
Oglej si celoten članek

Dlje kot bodo čakali z združitvijo Telekoma in Mobitela, bolj radikalni ukrepi bodo potrebni, je v intervjuju za Dnevnik opozoril Kranjčević in dodaja, da je pripravljenost - njegovemu predhodniku Bojanu Dremlju zaradi upora "mobitelovcev" združitev ni uspela – sedaj bistveno višja kot pred štirimi leti.

Nujne spremembe, tudi za Mobitel
V Telekomu zaradi tehnoloških sprememb in konkurence padajo praktično vsi finančni kazalniki, zato so po njegovem mnenju potrebne spremembe, če hočejo preživeti. Nekaj podobnega se obeta tudi Mobitelu, pravi, saj da bo kmalu minilo obdobje, ko so se zaračunavale minute.

Družbi naj bi se tako združili do 1. januarja 2011, a se Kranjčevič s točnim rokom ne obremenjuje in daje prednost reorganizaciji.

Rezanje stroškov, nove storitve, konsolidacija
Sodeč po besedah prvega telekomovca si bodo prizadevali izboljšati poslovanje, pogledali katere, zlasti poslovne storitve, bi lahko še ponudili, po drugi strani pa se bodo morali osredotočiti na stroške, pravi in dodaja, da se bo treba posvetiti tudi konsolidaciji poslovanja v tujini.

Glede razvezave optične zanke je šla Agencija za pošto in elektronske komunikacije (Apek) pod vodstvom v.d. direktorja Dušana Schustra v nova usklajevanja, je dejal Kranjčević in dodal, da se bodo tudi sami začeli pogovarjati z drugimi operaterji o razvezavi optične zanke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.