Telegraph robota pripisal Slovakom

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Britanski spletni portal Telegraph je na široko poročal o robotu, ki smuča po snegu. A je pri tem naredil napako, pripisal ga je Slovakom, ne pa Slovencem.
Oglej si celoten članek

Napako je sicer pisec popravil že v podnaslovu.

Pred kratkim je v ZDA potekala mednarodna konferenca inteligentnih robotov in sistemov. Na njej je slovenski raziskovalec Bojan Nemec z Inštituta Jožef Stefan predstavil robota smučarja. Robot se zanaša na videokamero, s pomočjo katere zarisuje smer, in na žiroskope ter druge senzorje, na podlagi katerih ohranja ravnotežje.

Nemec je robota posadil na povsem običajne smuči, s čimer je želel pokazati njegove sposobnosti. Nemec sicer po pisanju Telegrapha dvomi, da bi se lahko robot kdaj primerjal s človeškimi smučarji, vseeno pa bi ga lahko uporabili pri razvoju smučarske opreme ali virtualnih smučarskih sistemov. Tudi poškodbe mu niso tuje, v enem izmed najbolj spektakularnih padcev se je resno poškodoval.

Robot je bil sicer izdelan že leta 2008, na omenjenem dogodku pa je požel veliko zanimanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.