Te dni poostren nadzor motornih vozil

Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica
Policisti so za boljšo varnost pripravili tako represivne kot preventivne dejavnosti, ki potekajo do junija na območju vseh policijskih uprav.
Oglej si celoten članek

Začetni spomladanski meseci so za motoriste najbolj tvegani, saj njihova psihofizična kondicija še ni enaka kot ob višku motoristične sezone, asfaltna podlaga pa je še vedno precej hladna, opozarja predstavnik sektorja prometne policije Matjaž Leskovar, zato so policisti za izboljšanje varnosti motoristov pripravili tako represivne kot preventivne aktivnosti. Med poostrenim nadzorom bodo preverjali spoštovanje cestnoprometnih predpisov, preprečevali agresivno vožnjo ter ugotavljali tehnično brezhibnost motornih koles in mopedov. Ugotavljali bodo tudi, ali vozniki in vozila izpolnjujejo pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

Lani je na slovenskih cestah umrlo 28 motoristov, leto prej pa 17, navaja poročilo o delu policije za leto 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.