Takšno bo vreme med jesenskimi počitnicami, prihaja "omega blok"

Foto: Profimedia Sončni vzhod v poznem oktobru.
Foto: Profimedia Sončni vzhod v poznem oktobru.
Meteorologi nam za naslednji teden napovedujejo lepo vreme. Sprva so pričakovali močno ohladitev, zdaj kaže drugače.
Oglej si celoten članek

V četrtek in petek bo nad nami sivo nebo, do petka nas bo namočilo do 50 milimetrov dežja. Padavine se bodo širile od juga, kjer se bo vzpostavil "kvarnerski dimnik", proti severu. Največ padavin bo na jugozahodu, najmanj na severovzhodu, navaja ciklon.si.

Sobota bo spet malce deževna predvsem na zahodu države, od nedelje naprej pa lahko pričakujemo suho in toplo vreme, idealno za preživljanje časa med počitnicami.

V soboto in nedeljo se bo v notranjosti ogrelo do 21 °C, v nedeljo bo na jugovzhodu še malce bolj toplo. V nedeljo bo po nižinah zjutraj in dopoldne megla.

Začetek naslednjega tedna bo vremensko lep. Po jutranji megli se bo precej ogrelo, tudi v notranjosti preko 20 °C. Malce več oblakov in morda kakšno kapljo dežja gre pričakovati v torek, nato pa bo vreme več dni spet kazalo lepši obraz.

"Na začetku naslednjega tedna se bo nad nami od severozahoda krepilo območje visokega zračnega pritiska, višinska dolina s hladnejšim zrakom z vremensko fronto pa bo potovala proti jugovzhodu Evrope," so zapisali na ciklon.si.

"Ker bo prva dolina vztrajala nad zahodnim Sredozemljem in se druga poglabljala nad jugovzhodnim bo nad Srednjo Evropo nastal v drugi polovici tedna t.i. omega blok," so še dodali.

V začetku novembra, torej v drugi polovici počitniškega tedna, se nakazuje spust polarnega zraka iz severovzhoda proti Sredozemlju, kar bo prineslo postopno ohladitev. 

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:42 24. Oktober 2024.

    !!!!! Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.