Tako se je Janša odzval na izstop Logarja, čisto v njegovem stilu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Anžetu Logarju se je sprva zahvalil, nato pa ga pikro zbodel – to je Janez Janša, tega smo od njega že dobro vajeni.
Oglej si celoten članek

Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša je javno objavil izstopno izjavo Anžeta Logarja, ki zapušča stranko SDS, ter tudi svoj odgovor nekdaj velikemu prijatelju, zdaj pa konkurentu Anžetu Logarju.  

Spomnimo: Dolgoletni vidni član in poslanec SDS Anže Logar je izstopil iz stranke, je danes prvi poročal portal N1. Logar je bil sicer dolgoletni član stranke, mnogi pa so ga v preteklosti že videli tudi kot možnega naslednika Janeza Janše na čelu stranke. Kot je razvidno iz elektronskega sporočila, ki ga je objavil Janez Janša, je Logar prvaku SDS sporočil, da izstopa iz stranke, saj se je odločil za "naslednji korak" – to bo najverjetneje ustanovitev lastne stranke. 

Janša se mu je v odgovoru sprva zahvalil, in sicer z naslednjimi besedami: "Hvala za spoznanje, ki smo ga sicer delno že prebrali na spletu in pa veliko sreče pri naslednjem koraku." Nato pa je Logarja, s katerim sta bila v zadnjem času na bojni nogi, še posebej ko je Logar napovedal, da ga zanima prevzem stranke SDS, pikro zbodel. 

"Upamo, da bo narejen na verodostojni osnovi in da izjavi o izstopu iz stranke sledi tudi izjava o odstopu poslanca Anžeta Logarja oziroma vrnitvi poslanskega mandata ter izpolnitev ostalih obveznosti iz 7. in 8. člena Pogodbe o kandidaturi za poslanca Državnega zbora RS, ki ste jo lastnoročno podpisali 12. 3.2022," je zapisal Janša. Naj dodamo, da se sicer Logar še ni opredelil do tega, ali bo zapustil tudi poslansko skupino SDS.

"Ne znamo si predstavljati, da bi bil ta naslednji korak – kot začetek nečesa novega, velikega – obremenjen s prelomljeno dano in podpisano besedo ob kandidaturi v okraju, kjer niste imeli ne stalnega prebivališča ne rojstnega kraja in ne zaposlitve in kjer vam je delo stranke SDS skozi njeno zgodovino skupaj z napori sokandidatov v volilni enoti dejansko omogočilo izvolitev," je še nadaljeval prvak največje opozicijske stranke, ki tako zahteva, da Logar vrne poslanski mandat, namesto njega pa bi tako v državni zbor vstopil drug član SDS-a. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 19:47 9. Oktober 2024.

    Logar bo ustanovil stranko Pravi komunisti! Preoblečen volčič z ovčko...

  • 19:08 9. Oktober 2024.

    Logar je prepoznaven zato ker je Logar, kjerkoli bi nastopil na volitvah. Janša izgublja, to je dejstvo, če uporabim njegove …

  • 16:58 9. Oktober 2024.

    Izjava dr. Erika Breclja o morebitnih političnih ambicijah: "Bil bi predsednik SDS, pa so mi rekli, da lažje postaneš papež", …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.