Tako je skozi tri države bežal 22-letni srbski morilec

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija je v četrtek v bližini Pariza aretirala srbskega državljana, ki naj bi pred tednom dni v Nemčiji z nožem ubil starejšega moškega, sicer nekdanjega oblikovalca pri proizvajalcu avtomobilov Rolls-Royce.
Oglej si celoten članek

V preiskavi so sodelovali organi pregona v Nemčiji, Franciji in Srbiji, pa tudi Evropski policijski urad (Europol).

22-letni srbski državljan naj bi prejšnji petek v hiši v nemškem kraju Herrsching z nožem ubil 74-letnega Iana Camerona. Žena upokojenca je v času napada pobegnila v sosednjo hišo in poklicala na pomoč. Ob prihodu policije je bil Cameron že mrtev, napadalec pa je pobegnil.

Policija je s helikopterjem in psi preiskala okolico in objavila sliko domnevnega napadalca, ki jo je zajela kamera v bližnji trgovini. Prav tako je objavila slike hiše, na katerih je bil videti prerezan kabel varnostne kamere, poroča britanski BBC.

Osumljenec naj bi sprva pobegnil v München, nato v Innsbruck ter prek Züricha v Francijo, kjer ga je v četrtek v bližini Pariza aretirala francoska policija. Osumljenca bodo sedaj izročili Nemčiji, je sporočil Europol.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:18 19. Julij 2024.

    Ej Srbini roka pravice je dolga...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.