Tako je bilo zjutraj v okolici Dunajske ceste

Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste Foto: Žurnal24 Popolna zapora Dunajske ceste
Pripravljali smo se na prometni kolaps, na srečo pa do večjih zastojev ni prišlo.
Oglej si celoten članek

Danes so začeli podirati južni del nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani. Popolna zapora ene najbolj prometnih cest v Ljubljani bo trajala štiri dni.

Z deli so začeli že ob enih zjutraj, na cestah so policisti z vseh ljubljanskih policijskih postaj. Čeprav so zaradi preusmeritve prometa vsi pričakovali dolge zastoje tudi tam, kjer jih običajno ni, pa je današnje jutro minilo relativno mirno.

Kot nam je sporočila bralka, ki se je v Ljubljano v službo pripeljala z vlakom, so se zastoji pojavljali večinoma v okolici železniške postaje. K temu so po njeni oceni pripomogli mestni avtobusi LPP, ki imajo nadomestno postajališče prav pred vhodom na železniško postajo. Več fotografij dogajanja na cestah si lahko ogledate v galeriji.

Gre za eno najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana.

Po izteku popolne zapore bosta do 30. marca na tem območju samo dva pasova v vsako smer, kar bo močno vplivalo na pešce. "Tisti, ki bodo šli iz juga na sever, bodo iz Trga OF imeli dve možnosti: ali gredo v podhod, ki jih pripelje na Vilharjevo, ali pa gredo obvezno čez križišče proti Tivolski in tam na enega od pasov na cestišču, ki bo namenjen kolesarjem in pešcem," je ob tem povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Od aprila do 26. junija bodo ostale še delne zapore pločnikov. Po tem datumu se bodo vse zapore ponovile zaradi izvedbe del na severni strani nadvoza.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:10 4. Januar 2024.

    Mislim , da bi bilo potrebno blokirati začetek Šmartinske do Masarikove , kakor tudi zavijanje z Njegoševe desno na Masarikovo …

  • 16:02 4. Januar 2024.

    Janša nikoli ni stopil na področje Stožic , mimo Magistrata je šel kot elija , je bil viden ! Zdaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.