Svetovni trend so kisla piva

Foto: Saša Despot Craft Pivo Foto: Saša Despot Craft Pivo Foto: Saša Despot Craft Pivo Foto: Saša Despot Craft Pivo Foto: Saša Despot Craft Pivo Foto: Saša Despot Craft Pivo
"Trend pri nas je gotovo indian pale ale, skrajšano IPA, ter kislo pivo, ki pa k nam šele prihaja," pravi Peter Gršič iz nove trgovine Craft-pivo.
Oglej si celoten članek

"Naši proizvajalci se kislega piva še niso lotili, saj se proizvaja z bakterijo, ki lahko ob nepazljivosti okuži celotno pivovarno. Svetovni trend so zagotovo kisla piva, se pa vrača lager pils, uravnoteženo, čisto pivo," pravi Gršič in dodaja, da ima seveda vsak svoj okus, saj se dobijo sladka, kisla, grenka, sadna, osvežilna...

Burger in indian pale ale

"Tako kot vino se tudi vsako pivo prileže določeni hrani, tako se na primer pri pikantni hrani ali burgerjih prileže indian pale ale, obrok se praviloma začne s svetlim in lahkim pivom in konča s temnim in močnim, k sladici pa se priporoča kislo pivo," še dodaja Gršič. 

Danes so na Knezovi ulici 1 v Ljubljani odprli prodajalno Craft-pivo. "Craft pomeni majhno pivovarno, kjer pivovarji varijo pivo s srcem in kdaj pa kdaj tudi radi kaj eksperimentirajo. Trenutno ponujamo med sto in dvesto vrst piva, vsa so skrbno izbrana, med njimi pa je tudi veliko slovenskih piv, ki so zelo kakovostna in iskana," pravi Gršič in dodaja, da si želijo, da lahko k njim pride vsak, ki ga zanima kaj o pivu, pripravljali pa bodo tudi izobraževanja.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.